FIFA Soccer

lviv

FIFA er det offisielle fotballspillet som utgis av det internasjonale fotballforbundet. Serien av spill begynner å bli meget lang, og vi kan si at det formatet som fortsatt helersker i dag, ble valg i 1993 med utgivelsen av FIFA International Soccer. Siden den gangen dukker det årlig opp utgivelser. Nummer tyve i rekken, FIFA 15, ble sluppet i slutten av September. Spillet er å telle bland de største kommersielle suksessene til den amerikanske spillprodusenten Electronic Arts. Som milesteiner gjelder blant annet FIFA Soccer 1996, som kunne by på en bane som ble fremstilt i tre dimensjoner, og 1998-versjonen som for første gang kunne by på online-spill.

Fra de tidlige utgivelsene har spillet blitt tilpasset til de fleste tv-spill-maskiner, og til de forskjellige operativsystemene til Pc-er. I den aktuelle utgivelsen kan spillerne velge mellom 30  fotballigaer, og fem-hundre lisenserte lag. Eskene til spillet har vanligvis en fotballkjendis på forsiden. Erik Thorstvedt, Lothar Mattäus, Gerald Asamoah, Ryan Giggs, Ronaldinho, Klose, Podolski, og nå sist Lionel Messi har alle prydet emballasjen. I de forskjellige nasjonale utgavene er også kommentatorsporene lest inn av kjendiskommentatorer. Dessverre finnes ingen norsk versjon med Arne Skeie.

FIFA serien har utviklet seg til å bli en fast gren innen eSporten i løpet av årene og FIFA er blant de mest solgte og spilte onlinespillene i hele verden. Tyskland har vært den ledende nasjonen i grenen, med ti Gullmedaljer så langt. FIFA med sin Interactive World Cup bedriver også sitt eget eSport verdensmesterskap. I tyskland hvor spillet er meget populært finnes det også en egen eSport Bundesliga hvor FIFA er fast innslag. Siden 1998 finnes det også et stort antall online-ligaer. FIFA-mestre kåres årlig på de forskjellige plattformene.

Comments are closed.