Online Poker

poker

Poker er et gammelt spill med lange tradisjoner. Mitt første møte med spillet hadde jeg i tegneseriene om Lucky Luke, og i Westernseriene som gikk på tv på lørdagsmorgenen. Scenene involverer vanligvis en gruppe lugubre menn med skjeggstubber og meksikanske hatter, som alle venter på å skyte den som våger å jukse. Moderne poker er litt mindre spennende på den måten, og det spyttes mindre skrå. Likevel vil det i Norge være noe vanskelig å få med seg et ekte pokerspill om penger. Reglene er slik at det fortsatt regnes som ulovlig. Det siste norske pokermesterskapet ble derfor avholdt i Dublin, hvor det hersker en mer avslappet holdning til både god øl, spill og lystig lag.

Poker har også blitt holdt tilbake av en annen grunn. Tradisjonelle kasinoer har vanskelig for å dekke inn utgiftene for lokalet ved å drive poker-rom. Det er langt mer lønnsomt å bare fylle et rom med spilleautomater, enn å faktisk bruke et rom, og hyre inn personale for å by inn til pokerspill. Online spillet sprer ut kostnadene på en helt annen måte, hvor både kostnadene for personal spares inn på, og kostnadene for rommet reduseres markant. (Servere må stå et sted og de trenger vedlikehold)

Online-poker har bidratt til at spillet har fått en ny vår, og det har funnet sted en dramatisk vekst i antallet pokerspillere i verden. Den andre muligheten for å forklare veksten er selvfølgelig at disse spillerne tidligere spilte på bakrommet, men at deres fritidssyssel er blitt synliggjort gjennom at deres aktiviteter er flyttet til nettet. Vi kan likevel anta at aktiviteten har økt etterhvert som poker har fått et mer sportslig preg, hvor det er tydelig at det krever spesielle egenskaper av deltageren. En kompis tjener fortsatt så godt på spillet, at det er blitt det eneste han gjør.

Comments are closed.