Runner Runner

Online gambling har i dag nådd en så stor bredde av befolkningen at det også er blit tema for Hollywood-fiksjon. Den amerikanske kriminal-trilleren Runner Runner har stjernen Ben Affleck og Justin Timberlake i hovedrollene.
Hovedfiguren RicheFurst, spilles av Justin Timberlake. Furst har en vellykket karriære som Wall Street-handelsmann bak seg. Dette hindrer ham fra å få støtte for studiene sine. Derfor begynner han med å tjene penger på å henvise medstudenter til online gambling, i bytte mot en del av utbyttet fra pengespillene. Han havner i trøbbel på grunn av dette. Han prøver så å finansiere skolepengene gjennom pokerspill online, men taper alle pengene til en svindler. Furst reiser til Costa Rica for å konfrontere den største eieren av pengespill-sider i verden. Sammen finner eieren, Ivan Block, som spilles av Ben Affleck, og Furst, ut at programmererne har bygget inn en bakdør for å kunne manipulere spillene.
Etter dette viktige plot-punktet ansettes Furst som en viktig medhjelper. Han finner likevel ut at det ikke alltid går like etisk for seg i forettningene, når han blir sendt for å betale bestikkelser. Plottet blir mer absurd når Furst så kidnappes av en FBI-agent som absolutt vil felle Fursts sjef. Verre blir det når Furst finner ut at pengebeløpene som spillere har satt inn, bare forsvinner oppi lomma til sjefen. Sjefen planlegger å la alle spor lede tilbake til Furst, Furst begynner å bestikke og kjøpe alle rundt sjefen når han finner ut av dette, og det ender med at Block forrådes av sine egne menn. Han sendes til den amerikanske øya Puerto Rico, hvor han arresteres av FBI, mens Furst og kjæresten flyr avgårde i sitt private jetfly. Alt i alt er plottet noe dumt, og man kan lukte et snev av James Bond deus-ex-machina i måten historien utvikler seg. Det er selvfølgelig noe som en kan sette pris på hvis man er i humør.

Her er traileren:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>