Velkommen til IT og Spill-bloggen Mindmatters.no

crowded

Velkommen til bloggen min. Navnet mitt er Nils Nordberg og jeg har en glødende interesse for utviklingen av nye spill, utviklingen innen informasjonsteknologi og hva vi har i vente i fremtiden. Vi kommer til forsøke å dekke de mest grunnleggende utviklingene innenfor spillverden, på tvers av sjangre.
Noen av spillene som spilles i dag er langt eldre enn elektrisk datateknologi, men de lever videre i beste velgående, både på skjermene, men også fortsatt på bordene. Blant de første dataspillene finnes det en del innovasjon, men klassikere som kabal, sjakk og slagskip, hevdet sin plass blant de nyere spillene. Ettersom Internett har utviklet seg så voldsomt over de siste tyve årene har dataspillene også fått en fremragende sosial karakter hvor vi tilbringer tid sammen med andre som ikke er i nærheten. Vi konkurrerer, spiller, gambler, og hevder oss mot folk fra hele verden.

Etterhvert som antallet spillere, og interessen, vokser, så øker også seriøsiteten rundt mange spill. Vi kan se at regelrette idretter utvikler seg. De som undrer seg over at sjakk ses som sport, kan nå også lure på hvorfor Call ofDuty, Poker, eller StarCraft ses på som konkurranseidretter. Ofte kan man vedde på resultatet av slike konkurranser, selv om dette ikke er vanlig i Norge enda.

Bildet er fra Verdensmesterskapet i Counter Strike, hvor 750 entusiaster kappet om både pengepremier og om masse anseelse.

Comments are closed.