WarCraft

WarCraftOrcs and Humans er egentlig forgjengeren til kjempe-hittene StarCraft og World ofWarCraft på forskjellige vis. For deg som aldri har sett spillet før, kan det enkelt forklares på dette viset: Den ene delen av spillet er en økonomisk simulasjon. Du som spiller ser et kart ovenfra, og skal plassere ut diverse produksjons-bygg. Disse byggene hjelper deg til enten å høste råvarer til videre produksjon, eller til å raffinere råvarene slik at du kan bygge bedre og bedre krigere og krigsmateriell. Story-linen er at der finnes Orker og Mennesker. Menneskene lever i fred til den dagen orkene angriper. Plottet lener seg meget sterkt opp mot diverse fantasy-tema, men fremst av alt kan vi vel nevne Tolkiens Ringenes Herre, som en opplagt inspirasjonskilde. Hele storyen som spillet spinner rundt er fengende, og kan ses her:

Siden originalen kom ut i 1994 så tok det ikke lang tid før oppfølgeren kom i 1995. Den siste utgaven i rekken av strategispill er WarCraft III. Konseptet er forsatt mye det samme, men utvalget av raser er blitt mye større, og i tillegg til Menneskene og Orkene, kan man nå spille både Nattalver og Vanndøde.

En morsom liten detalj er at en av vinnerne av World Cyber Games, i disiplinen WarCraft III, er Norsk. Olav „Creolophus“ Undheim vant som medlem av det britiske laget 4 Kings, som rasen Nattalv i 2006. Like etter at Creolophus kunngjorde at han ville legge opp for å tilegne mer tid til sine studier, så ble han Verdensmester, og sluttet slik mens han var på topp. Nordmannen står der som et ganske enestående eksempel på Norsk deltakelse i eSport. Mesteparten av vinnerne i klassen WarCraft er hovedsaklige fra Kina og Korea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>